[symple_column size=”one-half” position=”first”]

COMPETIŢIILE STIHL® TIMBERSPORTS®

competitie-timbersport

Competiţiile STIHL®TIMBERSPORTS® reprezintă o serie de concursuri internaţionale ale tăietorilor de lemne. Sportul tăietorilor de lemne îşi are rădăcinile în Canada, Australia, Noua Zeelandă şi SUA. În trecut, competiţiile de tăiere a lemnului aveau loc între forestieri pentru a stabili cel mai bun dintre ei la nivel local. De-a lungul timpului aceste „încercări de forţă” s-au transformat într-o competiţie desfăşurată la un nivel atletic înalt.

În anul 1985 ANDREAS STIHL AG&Co.KG a lansat competiţiile STIHL®TIMBERSPORTS®, sub forma unei serii de concursuri, în SUA.  Competiţiile STIHL Timbersports s-au impus acum drept unele de primă clasă în sportul tăietorilor de lemne. Competiţia are loc la nivel naţional şi internaţional.  În Europa Competiţiile STIHL®TIMBERSPORTS® au debutat începând cu 2001.

De acum campionatele naţionale care se defăşoară în anumite ţări europene şi însuşi Campionatul European, sunt bine stabilite şi organizate. Din 2005 Campionatul mondial STIHL TIMBERSPORTS aduce faţă în faţă pe cei mai buni atleţi ai lumii în sportul tăietorilor de lemne.
[/symple_column]
[symple_column size=”one-half” position=”last”]

Evenimentele

competitie-timbersport-2

Spectaculozitate, acţiune şi distracţie antrenantă sunt toate reunite în cadrul demonstraţiilor STIHL®TIMBERSPORTS®. Aceste evenimente, care sunt o replică a competiţiilor tăietorilor de lemne, au loc tot timpul anului.

Experimentaţi fascinaţia curajului sportiv cu toporul, joagărul şi motoferăstrăul, dovedite de atleţi competitivi şi echipe de demonstaţii provenind din întreaga Europă. Aceasta este o ocazie pentru cei entuziaşti să pună mâna pe un motoferăstrău alături de atleţi şi să-şi taie propria rondea.

Competiţiile promovează sportul

competitie-timbersport-3

Oricine doreşte să se bucure de distracţia oferită de competiţiile STIHL®TIMBERSPORTS® îşi poate pune la încercare propriile abilităţi în mânuirea toporului, joagărului şi motoferăstrăului. Începătorii pot lua parte la sesiuni de pregătire sau tabere de pregătire în Europa la date diferite pe parcursul anului.

Cei mai buni tăietori de lemne s-au întrecut în

Cupa Aradului EDITIA I -August 2012

 

Nicolae Nyamcsuk component al clubului Timbersporst West Arad, campion naţio­nal la Campionatul Naţional 2012 al Tăietorilor de Lemne, s-a clasat, sâmbătă, abia pe locul al doilea la prima ediţie a Cupei Aradului a Tăietorilor de Lemne, după o prestaţie sub aşteptările publi­cului.
La Arad  s-a desfășurat, sâmbătă, în Parcul 23 August din cartierul Micălaca, un concurs al tăietorilor de lemne, competiție în urma căreia va fi desemnat reprezentantul României la Campionatul Mondial al Tăietorilor de Lemne, care se va desfășura în septembrie, la Lillehammer, în Norvegia.
La competiție au participat patru concurenți: Nicolae Nyamcsuk (Arad), lucrător în construcţii, Dan Petrescu (Bihor), de asemenea, lucrător în construcţii, Costel Pleș (Cluj), mecanic și Botond Nagy (Bihor), agent economic.
Probele la care s-au întrecut parti­cipanţii, la Arad, au fost: tăierea cu joagărul, tăierea orizontală, tăierea cu motoferastrăul STIHL MS660, tăierea verticală şi tăierea la înălţime. Organizatorii competiţiei au explicat că pentru astfel de concursuri se foloseşte doar lemn de plop cu diametrul de 27 de centimetri care este recoltat, de obicei, din aceeaşi pădure, din aceeaşi zonă şi este pus o perioadă la macerat, după care este păstrat în condiţii optime pentru a nu se degrada.
După finalizarea probelor, pe locul I s-a clasat Botond Nagy, pe locul al doilea, la egalitate, s-au clasat Dan Petrescu şi Nicolae Nyamcsuk, iar pe locul al treilea s-a clasat Costel Pleş. Deşi s-a bucurat de o susţinere masivă a pu­blicului, Nicolae Nyamcsuk nu a reuşit să se ridice la nivelul aşteptărilor.
În afara concursului a avut loc un show demonstrativ de tăiere cu aşa-numitul «Hot saw», un super motofe­răstrău care are puterea unui auto­vehicul şi este manevrat de un singur om. Cu 60 de cai putere şi o viteză a lanţului de 240 km/h, super motoferăstrăul taie trei felii dintr-un buştean în mai puţin de 8 secunde.
De asemenea, tot în afara concursului au mai fost premiaţi Daniel Copană, de 18 ani, din Arad, cel mai tânăr participat la Campionatul Naţional al Tăietorilor de Lemne şi Ion Marius Nyamcsuk, primul membru al Clubului Sportiv  al Tăietorilor de Lemne „AS CS TIMBERSPORST WEST ARAD“ din Arad si fara de care acest club nu ar fi fost infiintat.
În urma Campionatului Național desfășurat la Oradea, pe 23 iunie, s-a stabilit echipa care ne va reprezenta la Mondiale, urmând ca la competiția de la Arad să fie desemnat «cel mai în formă», tăietor de lemne pentru probele individuale

In urma acestor competii a fost desemnat sportivul nostru Niamcsuck Nicolae sa reprezinte Romania la campionatul mondial Stihl – Timbersports care a vut loc in norvegia- Lillehammer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cei mai buni tăietori de lemne s-au întrecut în

Cupa Aradului EDITIA II -Septembrie  2013

Si de aceasta data clubul nostru avand reprezentant pe podium pe Nyamcsuck Ion Marius.

Ocupand un onorabil loc 2 .

Aceasta dupa ce la sfarsitol celor 5 probe a fost la egalitate de puncte intre Nyamscuck Ion si Nagy Botond .

La acest sport nu exista doua persoane pe acelasi loc, se face o departajare,fie  prin adunarea timpilor ,fie se mai face o proba intre  cei doi sportivi.

Astfel s-a luat decizia ,participarii celor doi sportivi la inca o proba ,taierea cu motofierastraul Stihl 660 ,credem noi ca a fost cel mai fair play mod si mai spectaculos.

Astfel sportivul Nagi Botond pentru a doua oara consecutiv a cucerit Cupa Aradului la  Taietori de lemne.
[/symple_column]

IMG_3120

 

IMG_2557

 

IMG_2624

IMG_2066